The center of Fitjar, Julien Berthier
ligne
The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier The center of Fitjar - Julien Berthier
The center of Fitjar

2012, Performance et installation in situ.

Invited to exhibit on a island in Norway, I attempted to create a local fiction.
Using the technic of the balance point, I found the center of the Commune of Fitjar where I was invited. Freshly found and inaugurated by the mayor, this symbolic center, with the help of the people from the village, was extracted and transported with a helicopter on the island. After a couple of days the center was reinstalled in its original place becoming a permanent installation in the mountain.

Tentative d’introduire une fiction locale suite à une invitation à exposer sur une ile en Norvège.
Par le système du point d’équilibre, j’ai trouvé le centre de la commune de Fitjar. A peine trouvé et inauguré par le maire, ce centre symbolique, avec l’aide des gens du village, fut extrait et transporté par hélicoptère sur l’ile en question. Après quelques jours d’exposition le centre fut réinstallé dans son endroit d’origine devenant une installation permanente au milieu de la montagne.